قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود برخی ابهامات در فرمول قیمتگذاری خودرو، از اعلام قیمتهای جدید پس از رفع این ابهامات و همچنین عدم تغییر قیمت نان در ماههای آینده خبر داد.
مسعود موحدی در یک نشست خبری اظهار داشت: پس از اعلام فرمول قیمتگذاری خودرو از سوی شورای رقابت، خودروسازان ابهاماتی را در مورد این فرمول مطرح کردند که قرار است در مذاکرات آنها با اعضای شورای رقابت برطرف شود.
وی در مورد این ابهامات توضیح داد: یکی از مسائل این بود با توجه به اینکه قیمت خودرو در اول فروردین 91 و یا اسفند سال 90 به عنوان مبنای قیمتگذاری قرار گرفته است، آیا در آن زمان قیمت خودرو در شرایط متعادل بازار تعیین شده بود یا خیر. موحدی ادامه داد: یکی دیگر از ابهامات این است که آیا هزینههای تولید مالی یا تأمین کالا برای خودروسازان از خارج از کشور در تورم بخشی مورد توجه قرار گرفته یا خیر.
وی با بیان اینکه خودروسازان با شورای رقابت در روزهای آینده بحث خواهند کرد گفت: زمان اعلام قیمت جدید خودروها را باید از شورای رقابت پرسید ولی ما بعید میدانیم که قیمتهای جدید تا روز چهارشنبه مشخص شود.
وی تصریح کرد: کیفیت خودرو از جمله معیارهایی است که در فرمول قیمتگذاری مورد توجه شورای رقابت بوده در حالی که مۆسسه استاندارد در جریان کیفیت نیست و باید منتظر باشیم تا ابهامات موجود برطرف شود.
موحدی در پاسخ به این سۆال که ارزیابی وزارت صنعت در مورد فرمول قیمتگذاری خودرو چیست اظهار داشت: ما به طور دقیق در جریان تصمیمگیری شورای رقابت نیستیم و منتظریم تا ابهام خودروسازان برطرف شود. تعرفه واردات خودرو در کتاب تعرفههای امسال 5 درصد کاهش یافته به طوری که از 45 به 40 درصد رسیده است.
موحدی تأکید کرد: این تعرفه در مورد خودروهای با حجم موتور کمتر از 2500 سیسی که واردات آنها مجاز است اعمال میشود.
کاندیداهای ریاستجمهوری باید در این زمینه برنامه مشخصی را ارائه و عنوان کنند که چگونه میتوانند کسری تراز تجاری را رفع کنند و یا اینکه چطور میخواهیم در شرایط تحریم برای توسعه روابط با کشورهای دیگر عمل کنیم
* قیمت نان تغییر نمیکند
وی در ادامه با بیان اینکه قاچاق گندم باید مدیریت شود، گفت: تصمیمی برای افزایش قیمت نان اتخاذ نشده و در ماههای آینده با تغییر قیمت نان مواجه نخواهیم بود.
گندم باید با قیمت مناسب از کشاورزان خریداری شود و در این زمینه باید معیشت و قیمت نان با هم در نظر گرفته شود. تصمیمی برای افزایش قیمت نان اتخاذ نشده است و در ماههای آینده با رشد قیمت نان مواجه نخواهیم بود.
* کسری 15 میلیارد دلاری تراز تجاری
قائم مقام وزیر صنعت همچنین با اشاره به واردات 53 میلیارد دلاری کالا در سال گذشته به کشور، گفت: در این مدت، ارزش صادرات به 41 میلیارد دلار رسید که به این ترتیب در حوزه غیرنفتی کسری 12 میلیارد دلاری را در تراز تجاری داشتهایم هر چند در کل، تراز تجاری کشور مثبت بوده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری باید بخشی از کسری تراز تجاری در حوزه غیرنفتی از طریق کاهش واردات تأمین شود، افزود: در این جهت باید بخش قابل توجهی از نیاز کشور از طریق تولیدات داخلی تأمین شود.
به گفته وی، با در نظر گرفتن 3 میلیارد دلار بابت واردات مواد اولیه و تجهیزات به کشور، کسری تراز تجاری در حوزه غیرنفتی به 15 میلیارد دلار میرسد که باید 20 درصد از آن را از طریق کاهش واردات و 80 درصد آن را از طریق افزایش صادرات جبران کنیم.
وی افزود: البته تحقق این هدف در سال 92 کار مشکلی است ولی میتوانیم طی یک یا دو سال به آن دست یابیم.
ما به طور دقیق در جریان تصمیمگیری شورای رقابت نیستیم و منتظریم تا ابهام خودروسازان برطرف شود. تعرفه واردات خودرو در کتاب تعرفههای امسال 5 درصد کاهش یافته به طوری که از 45 به 40 درصد رسیده است
* نامزدهای ریاست جمهوری برای جبران کسری تراز تجاری برنامه بدهند
قائممقام وزیر صنعت تصریح کرد: کاندیداهای ریاستجمهوری باید در این زمینه برنامه مشخصی را ارائه و عنوان کنند که چگونه میتوانند کسری تراز تجاری را رفع کنند و یا اینکه چطور میخواهیم در شرایط تحریم برای توسعه روابط با کشورهای دیگر عمل کنیم.
وی افزود: نامزدها باید اعلام کنند برای دستیابی به اهداف چشمانداز چه برنامهای دارند و یا اینکه چطور باید نقدینگی به سمت تولید مدیریت شود و رابطه نقدینگی و تورم چگونه باشد.
وی در مورد حذف ارز مرجع برخی کالاهای اساسی نیز گفت: حذف ارز مرجع یک اتفاق تدریجی بود و سیاست حمایتی توسط تزریق ارز مرجع به واردات کالا در سال گذشته متناسب با شرایط بازار اتخاذ شد.
* حذف ارز مرجع روغن برای جلوگیری از قاچاق صادراتی
وی با اشاره به قطع ارز مرجع روغن نباتی و کره در روزهای اخیر نیز گفت: با توجه به رانت موجود در این زمینه و یکسری گرایشهای منفی و در نتیجه قاچاق صادراتی که در سال گذشته شاهد بودیم، تصمیم گرفتیم ارز مرجع برخی کالاهای اساسی حذف شود.
موحدی با بیان اینکه ارز مرجع واردات برنج و گوشت اتفاق افتاد، افزود: حال نیز ارز مرجع واردات روغن حذف شده و تغییرات قیمتی در این مورد به صورت تدریجی و پلکانی اعمال خواهد شد.
* ارز مرجع گندم و نهادههای دامی حذف نمیشود
وی تأکید کرد: باز هم به سمت تکنرخی شدن ارز برخی کالاها حرکت خواهیم داشت ولی در مورد گندم و نهادههای دامی هیچ تصمیمی اتخاذ نشده و همچنان ارز مرجع به این کالاها اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: در حال حاضر ترکیبی از قیمت ارز مبادلهای و ارز مرجع در قیمتگذاری روغن مدنظر است و به این ترتیب، یک قیمت تلفیقی برای روغن اعمال میشود.
* واردات خودرو از آمریکا مطرح نیست
قائممقام وزیر صنعت در مورد بحثهای مطرح شده در خصوص واردات خودروهای آمریکایی به ایران نیز گفت: تغییری در سیاست مدیریت واردات اتخاذ نشده و کالاهای گروه 10 همچنان ممنوعالورود هستند.
وی ادامه داد: البته ممکن است در آینده، این ممنوعیتها در یک شرایط با ثبات به محدودیتهای خیلی شدید با تعرفههای خیلی بالا تبدیل شود.
وی افزود: ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سیسی، چه آمریکایی و چه غیرآمریکایی ممنوع است، مگر اینکه برخی استثناها مانند ورود کالا از طریق برخی مبادی وجود داشته باشد.
من در مورد واردات خودروهای آمریکایی چیزی نشنیدهام، هر چند در مورد مبدا واردات، ممنوعیت و یا محدودیتی وجود ندارد.
:: موضوعات مرتبط:
اقتصادی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1019
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1