حقیقت شاید هم واقعیت اینست که انسان گاها از نوشتن هم بیزار میشود ومشمئز ونوشتن هم چندش اور می شود .نه بخاطر مخاطب ونه برای نویسنده بلکه از نظر بی خاصیت شدن وبی اثر بودن،اگر چه قدما درست یا غلط گفته اند: نشخوار ادمیزاد حرف است؟! اما نشخوار هم وقت واندازه ای دارد.مگه نه !!گاهی هرچه بنویسی یا صحبت کنی مثل اینست طرف مورد نظر خواب است یاکه شما ادامس میجوی وهیچ صدایی را مخاطب نمیشنود.وشاید اینست که سعدی علیه الرحمه گفته است نرود میخ اهنی در سنگ ......بسیاری از معضلات اجتماعی وفرهنگی ومشکلات روانی رایج واغلب ناهنجاری وبی فرهنگیها ناشی از همین بی توجهی به صدای منتقدان ونویسندگان ومتفکران اجتماعی است وباید گفت کو گوش شنوا.لذا انان که بر مسند ها تکیه زده اندبایدپنبه ها را از گوش بیرون بیاورند وصدای منتقد ومخالف را با دل وجان گوش دهند وبرای بهبود اوضاع تلاش کنند در هر جا ودر هر پست ومسند. چه وزیر وچه وکیل بنا به فرموده ریاست محترم جمهوری وانتقاد نباید موجب تخطئه شود که روش نامعقولی است چه درمورد خودرو وچه در مورد بخور بخور چه این دولت وچه ان دولت.چه اقا وچه رعیت......یا قدوس
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان گناباد از رفع مشكل عرضه نان بستهبندي شده در فروشگاههاي مواد غذایي اين شهرستان خبر داد.
به گزارش گناپا؛هادي ايزدي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، با اعلام اين خبر گفت: در آخرين جلسه كارگروه آرد و نان شهرستان گناباد مقرر شد به چند واحد نانوایي آزادپز مجوز بستهبندي نان داده شود.
وي با بيان اينكه اين مجوز به صورت موقت است، اضافه كرد: اين واحدها پس از تأييد نمونه نان توليدي توسط دانشگاه علوم پزشكي گناباد و اخذ تعهدنامه متصدي، در مدت سه ماه نسبت به پخت و بستهبندی نان طبق دستورالعمل اقدام نمايند.
دبير كارگروه آرد و نان شهرستان گناباد خاطرنشان كرد: اين واحدها بايستي در مدت سه ماه آينده براي اخذ مجوزات بهداشتي اقدامات مربوطه را انجام دهند. در غير اينصورت حق بستهبندي و توزيع نان را، پس از گذشت تاريخ فوق، نخواهند داشت.
ايزدي تصريح كرد: نانهايي كه در گذشته بستهبندي و عرضه ميشده بدليل اينكه گاهاً نكات بهداشتي لازم در فرايند پخت، بستهبندي و حمل آن رعايت نميشد، خطراتي برای سلامت مردم داشت.
گفتني است؛ خبرگزاري ايسنا، منطقه خراسان، در گزارشي با عنوان «در جستجوي يك لقمه نان سالم» به اين معضل در شهر گناباد پرداخته بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: علیرغم تبلیغات کاذب بوجود آمده در خصوص توجه به گردشگری استان، اما مهمترین دغدغه و اولویت شهرستانهای خراسان رضوی برای خروج از بحران، نگاه ویژه به بخش کشاورزی است.
به گزارش تابان تربت، مجتبی مزروعی در مراسم تودیع و معارفه مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه افزود: اصل و مبنا در حوزه کشاورزی توجه و تمرکز به هدف در این بخش است که با مدیریتی صحیح، ارتقای سطح تولید، افزایش بهره وری و راندمان تولید، و بهره گیری از علم و تکنولوژی بروز شاهد رونق در این بخش خواهیم بود.
وی بیان کرد: طی ۳۰ سال گذشته هر زمان دولتها به بخش کشاورزی توجه ویژه کردند میزان مهاجرت از روستا به شهر کاهش داشت و هر زمان مورد بی توجهی قرار می گرفت شاهد موج مهاجرت از روستا به شهرها بودیم.
مزروعی به موج مهاجرت روستائیان به شهر اشاره کرد و افزود: طی چند سال اخیر موج مهاجرت روستائیان به شهر در خراسان رضوی دو برابر میانگین کشوری است، بطوریکه در کل کشور میزان مهاجرت ۶ دهم درصد و در این استان ۳/۱ دهم درصد می باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: توجه به فعالیت های بخش کشاورزی در راستای تولید ثروت و ایجاد اشتغال پایدارو همچنین اقتصادی کردن بخش کشاورزی، ضمن فراهم نمودن معیشت روستائیان باعث کاهش معضل مهاجرت به شهرها می شود.
وی با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت استان در مشهد ساکن هستند، افزود: با توجه به موج مهاجرت روستا به شهر نیمی از جمعیت استان در مشهد و حتی بیش از نیمی از روستائیان استان درحاشیه های این شهر سکونت دارند که بر معضل حاشیه نشینی کلانشهر مشهد افزوده است.
مزروعی در خصوص دلیل این معضل گفت: سوء مدیریت و عدم توجه به ظرفیت های بخش کشاورزی باعث شده تا سرمایه ها در مسیر یک طرفه حرکت کنند و شاهد مهاجرت به کلانشهرها باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: برخی موضع گیری های تند در خصوص بحران منابع آبی باعث شده روستائیان رغبتی به فعالیت در بخش کشاورزی نداشته باشند، در صورتی که می توان با روش های نوین آبیاری از منابع محدود هم بیشترین بهره وری را داشته باشیم.
وی گفت: باید ابزار و تجهیزات لازم با برنامه ریزی مدون و اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا ضمن استفاده بهینه از منابع آبی بخش کشاورزی نیز رونق بگیرد.
مزروعی واردات بی رویه را سم مهلکی برای کشاورزی دانست و افزود: با توجه به منابع محدود آبی باید برای رونق بخش کشاورزی با اعتماد به کارشناسان و نگاه ویژه به مباحث فنی و تخصصی، با کمترین هزینه بالاترین بهره وری را داشته باشیم.
وی گفت: ایجاد امنیت غذایی و تامین غذای سالم اساس رشد و آینده نظام است که باید برای جامعه ای پیشرو انسانهایی توسعه یافته و سالم آماده کنیم.
در پایان این مراسم از زحمات چهار ساله سعادت علی نیا مدیر اسبق جهاد کشاورزی تربت حیدریه تقدیر و محمد کریمی فرزقی بعنوان مدیر جدید این معاونت معارفه شد.
:: موضوعات مرتبط:
محلی-منطقه ای ,
,
:: بازدید از این مطلب : 917
lوسی الرضا صائمی فر که در آبان ماه سال گذشته مدیریت اجرایی شهرستان گناباد را پس از کش و قوس های فراوان و بعد از 9 سال فرمانداری محمد صفایی برعهده گرفت در اقدامی غیر منتظره تقاضای انتقالی به مشهد داد و از گناباد رفت تا دوباره بلاتکلیفی دامنگیر مردمی شود که امیدوار بودند در دولت تدبیر و امید فکری به حال روزگار نابسامانشان شود.
این انتقال در حالی صورت گرفت که دلیل آن برای رسانه ها کسالت فرماندار عنوان شد در حالیکه منابع آگاه دلیل آن را عدم همسویی آقای صائمی فر با دولت عنوان نمودند و آن را سیاسی می دانند در هر صورت مساله در اینجا شهرستان است و ضرری که به هرحال دامنگیر مردم و فرصت هایی است که قرار بود برای آنها ایجاد شود و مسلما کسانی باید مسئولیت این ضرر را که متوجه مردم نموده اند بپذیرند چرا که به هر صورت اشتباهی انجام شده و در این میان 8 ماه زمان یک شهرستان به هدر رفته است و این مساله کمی نیست که به راحتی قابل گذشت باشد.
رفتن فرماندار بعد از مدت زمانی کوتاه در حالی صورت گرفت که در مدت مسئولیت وی ایشان بارها و بارها از طرحهای اشتغال زا در شهرستان خبر داده بود بطوریکه این مدت به طرح و مطالعه گذشت و عملا اقدامی برای شهرستان صورت نگرفت، حال مسلم است که هر شخص جدیدی که به فرمانداری منصوب شود طرح و برنامه خودش را خواهد داشت و این ساده ترین صورت از ضرری است که متوجه شهرستان شده است و مسلما کسانی که در مقابل گزینه های مطرح برای فرمانداری گناباد بر آقای صائمی فر اصرار داشتند حالا باید اگر جوابگو نیستند لااقل در مورد گزینه جدید دقت کنند تا دوباره چنین شوکی به شهرستان وارد نشود چراکه کسالت مبهم ایشان که هیچ توضیحی در موردش به رسانه ها داده نشد بگذریم، عدم همسویی سیاسی ایشان با دولت و مسائل سیاسی در موضوع انتقال سریع فرماندار دور از ذهن نیست و این اثبات می کند که در مورد گزینه جدید آقایان تاثیر گذار باید از اعمال سلایق شخصی شان دست بردارند و با احترام به تقسیم دولت شخصی را به فرمانداری بیاورند که همسو و همراه با دولت در راه پیشرفت منطقه اقدام نمایند.l
:: موضوعات مرتبط:
محلی-منطقه ای ,
,
:: بازدید از این مطلب : 705
18 مهر روز خبرنگار است ضمن تبریک این روز به جامعه خبری و بویژه خبرنگاران گنابادی امیدوارم که روز بروز شاهد اعتلای فرهنگ وهنر شهرستان باشیم.حقیقت اینست که خبرنگاری با روحیات تملق وچاپلوسی سازگار نیست واغلب خبرنگاران انسانهای متدین ،وارسته ،مسول ودقیقی هستند که بدنبال احقاق خواسته های بحق ومطالبه گری هستند اگر چه معدودی خبرنگاری را با پاچه خواری وتعریف وتمجیدبیش از حد وهوچی گری
اشتباه میگیرند وگاهابرای مقاصد فردی گروهی وشخصی دست به قلم میبرند ولی در مجموع میتوان گفت خبرنگاران شهرستان گناباد با وجود تمام محدودیتها ومعذوریتها نقش پر رنگی درانعکاس خواسته ها،انتقادات،کمبودها ومشکلات شهرستان داشته اند ولذا با توجه به درک شرایط شهرستان من بعنوان یک شهروند گنابادی از تمامی فعالان عرصه خبری صدا وسیما ، مکتوب ومجازی وسایتهای فعال وگردانندگان این سایتها وبویزه پیش کسوت خبرنگاران شهرستان اقای صادق ایزدی تشکر میکنم.نا گفته پیداست که ورود به این وادی موجب مرارتها ومشکلات وانگهای بسیاری است که با صبر وحوصله وحلم مرتفع میگردد. انشالله روزتان مبارک
موضوع استعفا مطرح نبوده است اما به دلیل وجود کسالت و همچنین حجم کار زیاد ،درخواست انتقالی به استانداری را داده ام.
به گزارش گناپا به نقل از روزنامه خراسان، فرماندار گناباد موضوع شایعه استعفای خود از این سمت را که چهارشنبه گذشته در فضاهای مجازی منتشر شده بود تکذیب کرد و گفت: موضوع استعفا مطرح نبوده است اما به دلیل وجود کسالت و همچنین حجم کار زیاد ،درخواست انتقالی به استانداری را داده ام.
«موسی الرضا صائمی فر»افزود:هم اکنون در گناباد هستم وتا زمانی که جابه جایی صورت نگیرد در خدمت مردم این شهرستان خواهم بود
جای شما خالی چندی قبل به توفیق زیارت امام هشتم (ص)نصیبم شد جای شما خالی چسپید؟!علی ایحال قربان اقا امام هشتم ، ما خراسانیها قدر ایشان را نمی دانیم در اثنا این ماجرا افرادی بودند که به نیت تبرک وتیمن دنبال غذای حضرت بودند.یک از زوار میگفت خیلی بدنبال غذای حضرت برای مریض گشتم کسی پاسخگو نبود.آرزویش خوردن دو قاشق غذای متبرک بود.همو که اهل همین خراسان بود بود میگفت برخی از خدام وپرسنل حرم با اعمال نفوذ وبه اصطلاح لابی به راحتی به غذای حضرت دسترسی دارند ومن نتوانستم برای تبرک وشفا برای مادرم از حرم امام هشتم غذا تهیه کنم واز روی ناراحتی حرفهایی میزد که جای گفتنش اینجا نیست.الغرض حقیر در سال 79 با اردوی دانشجویی دانشگاه تهران به مشهد عزیمت ودر ان زمان برای شفا وتبرک یکی دو روز مهمان حضرت بودم وهنوز طعم ان غذا در زیر زبان هست .کاش ترتیبی اتخاذ شود که مریدان وعاشقان حضرتش بتوانند از غذای ان حضرت تناول کنند. وبرای خواص نباشد .انشالله یا کریم
مدیر عامل سازمان مردم نهاد جمعیت ناجیان آب خراسان با بیان اینکه در حوزه مدیریت آب نیاز به عمل داریم تا برگزاری جلسه و حرف زدن گفت: جلسات متعددی با هدف راهکار برای تدبیر آب مشهد با همت کارگروه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست اتاق فکر خراسان رضوی در طول یک سال گذشته در قالب سند چشم انداز آب دشت مشهد در سال ۱۴۲۰ تهیه شده که باید از این سند در راستای حل این مشکل بهره جست.
به گزارش گناپا به نقل از خبرگزاری مهر؛ مهدی جمشیدی بیان کرد: شورای عالی آب با بحث های کارشناسی در قالب این سند که بیش از ۳ هزار ساعت کار کارشناسی در بر داشته سعی کرده تا با اریه راهکار های لازم برای این مشکل چاره اندیشی کند اما معلوم نیست چرا مصوبات شورای عالی آب اجرا نمی شود.
مدیر عامل سابق شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد: تمام فکرها در این زمینه انجام شده اما نیاز به عمل است که اگر از همین امروز هم شروع شود باز هم دیر است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر به جای ۴۰ درصد به میزان ۱۴۰ درصد از آب تجدید شونده در خراسان رضوی برداشت می شود و لذا تا وقتی که تصویر و ریشه مشکل تا این حد روشن و واضح است نباید وقت را به برگزاری جلسات و برپایی همایش تلف کرد.
جمشیدی واگذاری مدیریت آب را به صورت محلی به مردم به عنوان یکی از راهکارهای مورد کارشناسی عنوان کرد و افزود: بهره گیری از توزیع اب با مدیریت محلی آب همانگونه که در قنات قصبه گناباد انجام می شود یک الگوی مناسب در این راستا است.
آب بهای ارزان عامل مصرف بیشتر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ارزان بودن آب بها را یکی از دلایل مصرف بی رویه آب می داند.
حسین اسماعیلیان در این رابطه به مهر گفت: قیمت تمام شده تولید و استحصال هر مترمکعب آب در خراسان رضوی ۱۱ هزار ریال است این در حالی است که برای هر مترمکعب آب از مشترکان دو هزار و ۷۶۰ ریال دریافت می شود.
وی افزود: نرخ فعلی آب بهاء خود یکی از عوامل مصرف بیش از حد است و لذا عامل بازدارنده ای برای کاهش مصرف آب نیست.
هدر رفت آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه فرسوده را یکی دیگر از راهکار های صرفه جویی در آب عنوان کرد و افزود:با توجه به وجود پنج هزار کیلومتر شبکه توزیع آب و یک هزار و ۸۰۰ کیلومتر خطوط انتقال آب در شهرهای استان ۲۸ درصد آب تولیدی از مرحله بهره وری تا ورود به شبکه توزیع «آب به حساب نیامده» محسوب می شود.
وی افزود: ۴۵ درصد این میزان نظیر انشعابات غیرمجاز در شبکه توزیع، مصرف می شود ولی محاسبه نمی شود و بقیه آن قبل از مصرف در شبکه هدر می رود.
اسماعیلیان بیان کرد: به جز شهر مشهد مقدس ۳۵ درصد شبکه آبرسانی در شهرهای این استان دچار فرسودگی شدید است.
وی بیان کرد: سالانه باید حدود ۲.۵ درصد شبکه های آب این استان اصلاح و بازسازی شود که منابع داخلی شرکت برای تامین هزینه های بازسازی و بهسازی آن کافی نیست.
بحران آب عزم ملی می طلبد
مدیر دفتر مطالعات پایه ای منابع شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز با بیان اینکه برای برون رفت از بحران آب نیازمند عزم ملی هستیم بیان کرد: استان خراسان رضوی با کمبود جدی منابع آبی روبهروست که باید بیش از گذشته نسبت به کاهش مصرف آب اهتمام داشت.
احمد قندهاری با اشاره به اینکه در این راستا باید به دنبال حمایت از تشکلهای مردمی همچون سمنها و تشکل ناجی آب باشیم به مهر گفت: این راهکار مفید و به ویژه فرهنگ سازی در بحث صرفهجویی مصرف آب به جد در دستور کار قرار دارد.
وی تاکید کرد: دانشآموزان به عنوان یکی از اقشار جامعه میتوانند نقش مؤثری در گسترش فرهنگ الگوی صحیح مصرف آب ایفا کنند که در همین راستا پرسش مهر رییس جمهور به همین منظور اختصاص داده شده است.
وی اذعان کرد: حفر چاه های غیر مجاز متاسفانه در حال حاضر به یک رفتار غیرقانونی و هنجار در برخی مناطق روستایی تبدیل شده که تنها برخورد فیزیکی و قانونی در این راستا جوابگو نیست و باید با فرهنگ سازی مردم در این راه و برای جلوگیری از این اقدام همراه کرد.
وی افزود: در مناطق ییلاقی مشهد متاسفانه این اقدام به کررات مشاهده شده و لذا تا زمانی که مردم خود به عنوان ناظر بر این سرمایه ملی وارد صحنه نشوند دولت توفیقی برای موفقیت نخواهد داشت.
نگاه برخی سیاسیون به کمبود آب جدی نیست
در همین رابطه وزیر کشاورزی دولتهای پنجم و ششم ماه گذشته در سفر به خراسان رضوی به منظور شرکت در ششمین نشست شب آب خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برخی از افراد در حاکمیت به منابع آب به دید ۳۵ سال پیش نگاه میکنند در حالی که امروز وضعیت آب درکشور نگران کننده است.
در حال حاضر در هر سال در حدود ۱۷ میلیارد مترمکعب برداشت اضافی از سطح آبهای زیرزمینی و حدود ۸ میلیارد مترمکعب برداشت اضافی از آب های سطحی داریم عیسی کلانتری با بیان اینکه هنوز برخی از سیاسیون ما به کمبود آب به شکل یک مشکل جدی نگاه نمیکنند بلکه کشور را دارای پتانسیلهای نهفته بسیاری میدانند افزود: این افراد همه چیز را به بصیرت و توکل ربط میدهند.
وزیر کشاورزی دولت پنجم و ششم ادامه داد: در حال حاضر در کشور حدود ۶۰۰ دریاچه رو زمینی و زیرزمینی در حال خشک شدن است.
وی افزود: کشور از لحاظ کمآبی از حد بحرانی گذشته است و ما اکنون از این لحاظ در جهنم هستیم، معضل کمآبی معضلی ملی است که اکثر استانهای کشور را درگیر خود کرده است.
وی ادامه داد: استان خراسان و دشت مشهد نیز در حال مرگ است و مردم استان باید از نمایندگان خود در مجلس، نماینده ولی فقیه در استان و استاندار حقوق شهروندی خود را طلب کنند و نگذارند دشت مشهد از بین برود.
دبیر کل خانه کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر در هر سال در حدود ۱۷ میلیارد مترمکعب برداشت اضافی از سطح آبهای زیرزمینی و حدود ۸ میلیارد مترمکعب برداشت اضافی از آب های سطحی داریم.
وی ادامه داد: طبق دادههای تخصصی حداکثر آبی که برای کشاورزی در سال میتوان مصرف کرد ۲۸ میلیارد مترمکعب است در حالی که این مصرف ۸۸ میلیاردمتر مکعب است که توسعه ناآگاهانه کشاورزی مسبب اصلی بروز این مشکلات است.
وی ادامه داد: کشاورز ما نیز قربانی سیاستهای کلان غلط در حوزه کشاورزی شده است، هرچند باید در نظر داشته باشیم که در شرایط آرمانی نیز کشاورزی ما یک پانزدهم از تولید ناخالص سرانه کشور را تولید میکند و این درحالی است که کشاورزی ما با این پتانسیل پایین ۹۰ درصد آب کشور را مصرف میکند.
وی با بیان اینکه کمبود منابع مالی دلیل موجهی برای کمکاری در نجات کشور از بحران نیست، بیان کرد: در دوران جنگ با نفت بشکهای ۵ دلار علاوه بر هزینههای جنگ، هزینههای کشور و تا حدودی هزینه پروژههای عمرانی داده میشد
کاروانی در یونان بزدند و نعمت بی قیاس(1) ببردند . بازگانان گریه و زاری کردند و خدا و پیمبر شفیع آوردند اما فایده نکرد .
چو پیروز شود دزد تیره روان --- چه غم دارد از گریه کاروان ؟
لقمان حکیم اندر آن کاروان بود ، یکی از کاروانیان او را گفت که مگر اینان را نصیحتی کنی و موعظه ای گویی تا از مال ما دست بردارند که دریغ باشد چنین نعمتی که ضایع شود ، گفت : دریغ ضایع کردن حکمت است که با اینان گفتن .
آهنی را که موریانه بخورد --- نتوان برد از او به صیقل ، زنگ با سیه دل چه سود گفتن و وعظ --- نرود میخ آهنین بر سنگ
همانا که جُرم از طرف ماست
به روزگار سلامت،شکستگان دریاب --- که جبر خاطر مسکین(2) ، بلا بگرداند چو سائل به زاری طلب کند از تو چیزی --- بده و گرنه ستمگر به زور بستاند
1- نعمت بی قیاس : ثروت بی اندازه 2- جبر خاطر مسکین : مهربانی و دستگیری از مسکی
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: عملیات مرمت ورودی قنات قصبه گناباد آغاز شد.
به گزارش گناپا به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، امانالله نوروزی اظهار کرد: پس از اتمام مطالعات، عملیات مرمتی ورودی قنات قصبه گناباد شامل آمادهسازی مسیر گردشگری و اجرای پلکان ورودی شماره یک و ورودی شماره 2 و همچنین خاکبرداری کوره قنات شروع شده است.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد افزود: علاوه بر مرمت و ساماندهی دو ورودی قنات، نصب تابلوی معرفی و استقرار کانکس راهنما و سرویس بهداشتی از دیگر برنامههای اجرایی این مرحله مرمت است.
به گفته وی، مرمت ساختمان پایگاه محلی قنات قصبه برای استقرار دفتر محلی ثبت جهانی واقع در قصبه شهر نیز در مرحله پایانی کار قرار دارد.
گفتنی است قنات قصبه گناباد به شماره ثبت 2963 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در حال حاضر پرونده ثبت جهانی آن در حال انجام است.